Församling

Vrigstad Missionsförsamling är en kristen församling i Sävsjö kommun, Jönköpings län. Vi är anslutna till Equmeniakyrkan, som är ett nytt kyrkosamfund bildat 2011 av Svenska Missionskyrkan, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige. Församlingen har drygt 210 medlemmar och i vårt barn- och ungdomsarbete (Equmenia Vrigstad) finns det runt 150 deltagare.

Vrigstad Missionsförsamling vill vara en öppen mötesplats, där det finns plats för alla. Genom olika gudstjänster, musik och sångarrangemang, större och mindre samlingar av olika slag vill vi  aktualisera den kristna trons betydelse för människor i vår tid – tron på Gud som Fader och Skapare, som Sonen Jesus vår Herre och Frälsare samt som Anden vår Hjälpare.

Vi är ingen färdig gemenskap och inga felfria människor.
Men vi anser att tron måste ha en gemenskap för att kunna växa.
En tro på Gud och på varandra där vi ger varandra det stöd och
hjälp vi behöver under livets alla förhållande.

Känn Dig alltid välkommen till vår församling och våra samlingar.
Du behöver inte ha en färdig tro för att bli medlem. Färdig i vår tro
blir aldrig någon av oss. Men i ett medlemskap ligger däremot tron på
att Jesus Kristus är Guds Son och att Han vill vara Herre i våra liv.