Vi söker en medarbetare med huvudansvar för ungdom

Inspirera våra barn och ungdomar att finna och följa Jesus!

Mitt i Småland mellan Jönköping och Växjö ligger Vrigstad. Ett samhälle med mycket engagemang i idrottsföreningar, samhällsförening och kyrkor. Här finns Vrigstad Missionskyrka; en varm gemenskap med aktivt barn- och ungdomsarbete. Vi har arbetat med att skapa mötesplatser i vår kyrka, bland annat genom gudstjänster, soppluncher, frukostar och olika verksamheter för samtal, bön och gemenskap. Vi söker nu dig som vill gå in i en långsiktig tjänst i församlingen där du har huvudansvar för vår ungdomsverksamhet.

Vi samarbetar med Pingstkyrkan på orten med temahelger, ungdomssamling, konfirmation och ungdomscellgrupper. Just ungdomsarbetet samlar i dagsläget 10–15 ungdomar och behöver en omstart för att få stabilitet och kontinuitet bland både ungdomar och hur arbetet ska skötas. Både i och utanför församlingen finns det många ungdomar som vi i dagsläget inte når, samtidigt som en större grupp barn som är med i barngrupper är på väg att bli ungdomar.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är trygg, men inte nödvändigtvis färdig, i din tro och dig själv. Du har även en förmåga att skapa kontakter och känner dig som en naturlig ledare, med målet att inspirera barn och ungdomar att följa Jesus. Denna tjänst kräver också att du kan planera och tänka långsiktigt. Självklart ska även dina egna gåvor få ta plats i arbetet.

Om du kallar dig ungdomsledare eller ungdomspastor spelar mindre roll för oss. Som medarbetare i församlingen kommer du jobba tillsammans med församlingens pastor (som tillträder i augusti 2022) och tillsammans med Pingstkyrkans medarbetare. Möjlighet till fortbildning finns och uppmuntras, samt att finnas i någon av kommunens högstadie- och gymnasieskolor.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Vi är öppna för samtal angående tjänstgöringsgraden. Urval sker löpande, vänta därför inte med din ansökan.

Ytterligare information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Equmenia Vrigstads ordförande Karin Wester: karinwester75@hotmail.com eller 070-250 10 64. Ansökan mejlas till Karin.

Vi ser en stor framtidspotential bland barn och ungdomar i Vrigstad. Hoppas du gör det med. Välkommen med din ansökan!