Media – Församling

Gudstjänst för alla åldrar 13 mars 2016

Kyrkan var fullsatt när det bjöds in till gudstjänst för alla åldrar med scoutinvigning söndag 13 mars. Här är några bilder: Kompiskören, Spårarscouter som invigs och Äventyrarscoutpatrullen Grymlingarna som sjunger. Pastor Åke Samuelsson fanns också på plats och fängslade såväl barn som vuxna med en av sina berättelser om kompisarna Munken och Kulan.

Sommaravslutning för Öppen gemenskap 4 juni 2015

Ett par gånger i månaden har det varit Öppen gemenskap på torsdagseftermiddagarna. När det var dags för sommaravslutning hade dryga 25-talet personer slutit upp i serveringsvåningen Skeppet. Festliga mackor och bakelse stod det på menyn. “Husbandet” Ivan och Liesel Enström sjöng med och för publiken. Mellan sångerna firades födelsedagsbarn och det var flera som delade bibelord och vittnesbörd.

Tillsammansdag 31 augusti 2014

Församlingens Tillsammansdag tillbringades i år på en 20 km lång sträcka av Fågelleden i Vrigstad. Med stopp i Sunnerby, Klinthult och Holkaryd tog sig ca 70 personer fram med bil eller cykel. Den nya ungdomsledaren Christine Frej välkomnades också!

Cafébussen på Vrigstad marknad 9 augusti 2014

Cafébussen från Bussmissionen, i samarbete med Missionskyrkan och Pingstkyrkan, fanns med på höstmarknaden. Vi bjöd på fika, samtalade med marknadsbesökare och erbjöd Guds ord i olika former. Donald Bergagård dök också upp och sjöng vid bussen.

Go’kväll Vrigstad! cykelspecial lördag 8 mars 2014

Ett nittiotal personer slöt upp på caf’ékväll när några av cykelentusiasterna i Team Wrigstad berättade om sitt intresse och delade med sig av minnen samt tips om utrustning och träning. Vi fick se allt ifrån en hemmasvetsad tandemcykel för tre, som Joel Andersson och några vänner kört Vättern runt på, till moderna tävlingscyklar med ram i kolfiber. Kvällen inramades med sång av kören Ichtys från Föreberg. Foto: Jenny Almqvist.

Blandat oktober-november 2013

Träff kring föräldrarollen med Alf B Svensson lördag 12 oktober. Barnkören Singstars sjunger i gudstjänsten söndag 13 oktober. Missionsauktion lördag 16 november med Per Malmqvist som utropare. På kvinnofrukosten lördag 23 november fick nära 140 kvinnor lyssna till Elise Lindqvist från Stockholm, även kallad ”Ängeln på Malmskillnadsgatan” berättade om sin  svåra uppväxt, den stora förvandling hon fick gå igenom då hon blev frälst för 19 år sedan och om hur Gud verkar i hennes liv idag.

Go’kväll Vrigstad lördag 5 oktober 2013

Gäst denna cafékväll var Gillis Almqvist, eldsjäl i Vrigstad IF och välkänd för många från sina många år i vår lokala mataffär. Vi fick även njuta av musik framförd av Alexander Pajic samt sång av Fanny och Lilian Andersson.

Tillsammansdag på Hjortsbergagården

Söndag 15 september åkte två bussar med ett åttiotal barn, ungdomar och vuxna till Hjortsbergagården utanför Alvesta. Där hade vi en härlig Tillsammansdag med tävlingar, gott att äta och en verkstadsgudstjänst där de flesta var delaktiga på något sätt.

Go’kväll Vrigstad & Missionsgudstjänst 13-14 april 2013

Denna helg var det maxat med den världskända konstnären David Gunnarsson och trubaduren Fredrik “Fredda” Andersson som gäster på Go’kväll Vrigstad. På söndagens missionsgudstjänst berättade församlingens nyhemkomna missionärer Petter och Andrea Vallejos Hermansson om sin tid i Ecuador. Familjen Salminen från Mariannelund gav mötet lite extra musikalisk krydda.

Go’kväll Vrigstad lördag 23 februari 2013

Skola, fritids och förskola var givna samtalsämnen då rektor och förskolechef Eva Svensson var gäst på Go’kväll Vrigstad. Men samtalet med pastor Lasse Andersson berörde även vad den kristna tron kan ge i livet, passionen för det kreativa och KortVasan. Countrybandet med Gunilla Andersson i spetsen stod för musiken.

Go’kväll Vrigstad lördag 24 november 2012

Ett sextiotal personer slöt upp i Skeppet denna kväll för att lyssna till samtalet mellan pastor Lasse Andersson och Mats Carlsson, ordförande i samhällsföreningen och stiftelsen Gamla Bankgården, sjunga allsång, fika och umgås med mera.

Missionsauktion lördag 17 november 2012

Helgen 7-9 september 2012 firade församlingen 150-årsjubileum.

Fredag firade vi med “Minnenas kväll” samt konsert med Jonas Sandwall och komp.

Lördag var det först Barnkalas och Öppet hus sedan “Den stora festen”.

Söndag firade vi jubileumsgudstjänst där Sofia Camnerin,
biträdande kyrkoledare i Gemensam Framtid predikade.