Equmeniakyrkan färg 2

Vrigstad Missionsförsamling finns med och stöttar Equmeniakyrkans missionsarbete, som finns i många länder utöver världen, genom ekonomiskt stöd och förbön. Läs gärna mer på Equmeniakyrkans hemsida.

Vi har valt att engagera oss lite mer i Equmeniakyrkans missionsarbete på två områden. Dels i missionsprojektet Brobygget i Estland där vi jobbar tillsammans med flera andra missionsförsamlingar på Höglandet samt Unionskyrkan i Estland. Dels genom särskild kontakt med församlingens missionärer Petter och Andrea Vallejos Hermansson i Ecuador.

Tillsammans med flertalet av församlingarna i kommunen är vi också engagerade i Skolkyrkan i Sävsjö kommun. Genom Skolkyrkans försorg finns det skolpastorer på Rörviks skola samt på Hofgårdsskolan, Kristna skolan och Aleholmsskolan i Sävsjö.
Deras främsta uppgift är att stötta Ny Generations-grupperna (kristna skolgrupper) på dessa skolor. Skolkyrkan driver också ungdomshuset Mejeriet i Sävsjö.

Församlingens missionsråd består av: Jan Johansson (sammankallande), Gunvor Ljung och Samuel Andersson.