Vi söker en pastor

Man med axelväska håller i bibel.

Vrigstad?

Ja, Vrigstad är ett naturskönt samhälle med ca 1500 invånare beläget mitt i Småland mellan Växjö och Jönköping. I samhället finns en F-6 skola och väl utbyggd barnomsorg samt goda förbindelser med Sävsjö där högstadie- och gymnasieskola finns. Vrigstad ligger på pendlingsavstånd till flera större orter. Förutom kyrklig verksamhet finns en aktiv samhällsförening, olika idrottsföreningar och en vårdcentral.

Vår församling

Församlingen, som även har en ungdomsledare på 75%, består av ca 200 medlemmar i alla åldrar. Vi har en varm gemenskap där vi vill att Jesus ska finnas i centrum. I församlingen finns ett aktivt barn- och ungdomsarbete med bland annat barnkör, söndagsskola och scout. Konfirmationsundervisning och ungdomsverksamhet sker gemensamt med ortens Pingstförsamling. Vi har arbetat med att skapa mötesplatser i vår kyrka, bland annat genom gudstjänster, soppluncher, frukostar och olika verksamheter för samtal, bön och gemenskap. Nu står vi inför en nystart.

Vem är du?

Vi söker dig som vill verka för församlingens uppbyggnad och utveckling genom predikan, undervisning och själavård. Församlingen har gått in ett spännande och omfattande utvecklingsarbete där du tillsammans med oss leder församlingen vidare i den riktning Gud vill.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi är öppna för samtal angående tjänstgöringsgraden. Ansökningarna behandlas löpande.

Mer information och ansökan

Mer information om tjänsten och ansökan församlingens ordförande Anna Svensson, anna_boda_@hotmail.com
Tel. 0733 20 38 06.

Varmt välkommen med din ansökan.