Vi söker en pastor

Vrigstad är ett naturskönt samhälle med ca 1500 invånare beläget mitt i Småland mellan Växjö och Jönköping. I samhället finns en F-6 skola och väl utbyggd barnomsorg samt goda förbindelser med Sävsjö där högstadie- och gymnasieskola finns. Vrigstad ligger på pendlingsavstånd till flera större orter. Förutom kyrklig verksamhet finns en aktiv samhällsförening och olika idrottsföreningar.

Församlingen består av ca 200 medlemmar i alla åldrar. Vi har en varm gemenskap där vi vill att Jesus ska finnas i centrum. I församlingen finns ett aktivt barn- och ungdomsarbete med bland annat barnkör, söndagsskola och scout. Konfirmationsundervisning och ungdomsverksamhet sker gemensamt med ortens Pingstförsamling. Vi arbetar ständigt med att skapa mötesplatser i vår kyrka, bland annat genom gudstjänster, soppluncher, frukostar och olika verksamheter för samtal, bön och gemenskap.

Vi söker dig som vill verka för församlingens uppbyggnad genom predikan, undervisning och själavård. Församlingen har gått in ett spännande och omfattande utvecklingsarbete där du tillsammans med oss leder församlingen vidare i den riktning Gud vill.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 1:a september eller enligt överenskommelse. Vi behandlar ansökningarna löpande.

Mer information om tjänsten och ansökan församlingens ordförande Anna Svensson, anna_boda_@hotmail.com
Tel. 0733 20 38 06.

Varmt välkommen med din ansökan.