Konfirmation 2024-2025

Skulle du vilja konfirmera dig?

Livet som tonåring innebär mer än kompisar, mode, dataspel, läxor, målbrott och Snapchat. Det finns mycket att tänka på. Vem är jag och varifrån kommer jag? Vad är meningen med livet? Finns Gud, och vem är Han i så fall? Vad händer när man dör? Kan man verkligen vara kristen i en modern värld?

Konfirmation är en gammal svensk tradition där du får chansen att lyssna, fundera och samtala om livet och om kristen tro. För länge sedan innebar konfirmationen rent konkret att man bekräftade sitt barndop – idag lever vi dock i ett annat samhälle, där vi har olika slags bakgrunder och olika saker med oss.

Men Bibeln läses fortfarande idag, efter nästan 2000 års tid, vilket är ganska coolt. Många människor som levt innan dig och mig – och alla av dem har ju också nån gång varit tonåringar! – har funnit något som varit värdefullt för dem. Som uppmuntrat och utmanat dem i både sol och storm.

Vi vill därför inbjuda dig till ett konfirmationsår som är utformat som en introduktionskurs till Bibeln och till kristen tro. Du behöver inga förkunskaper – men ta gärna med dig en rejäl dos nyfikenhet!

Information: 

  • Konfirmationsläsningen är öppen för dig som är född 2010. Du som är eller har varit aktiv i någon av våra barn- och ungdomsgrupper, eller har en förälder som är med i någon av församlingarna, kommer få en folder skickad till dig. Men alla som vill gå hos oss är såklart välkomna!
  • Undervisning och materialet är gratis. Vi kommer försöka åka med på ett stort konfirmationsläger på Gullbranna våren 2025 och i så fall tar vi en avgift för detta (ca 1200 kr).
  • Vi har lektioner båda i Missionskyrkan och i Pingstkyrkan, en termin i vardera kyrkan. Avslutningen består av en festkväll i maj 2025 samt en efterföljande avslutningsgudstjänst.
  • Ledare är pastorerna Christoffer Fast och Andreas Johannesson från Pingstkyrkan samt pastor Eva Albertsson, som börjar i Missionskyrkan i höst.
  • Lektionerna kommer vara på tisdagar efter skolan (vi får samtala om vilken tid som är lämplig utifrån de scheman som de blivande konfirmanderna får). Vi börjar vanligtvis med en fikastund. Första lektionen blir tisdag 10:e september i Missionskyrkan.

Har du frågor och/eller vill anmäla dig? Kontakta Christoffer Fast, pastor i Pingstkyrkan 070-568 69 50 eller christoffer@vrigstadpk.com

Sista anmälningsdatum är söndag 16:e juni. Därefter kommer en informationsträff hållas onsdag den 4:e september kl 18:00 i Missionskyrkan.

Lämnade uppgifter används endast av frikyrkorna i Vrigstad och vår samverkanspart Studieförbundet Bilda för att genomföra konfirmationsläsningen.