Scout

I Equmenia Vrigstad har vi scoutverksamhet från Spårare, Upptäckare och Äventyrare. Vi träffas på tisdagskvällarna och utgår oftast från Missionskyrkan på Sigfridsvägen 2 i Vrigstad.

Hej alla scouter och föräldrar till scouter!

Nu är det dags att starta upp scouterna igen! Visst har vi längtat?

Digitala scoutmöten

Det blir en lite annorlunda scoutstart i år då vi kommer starta terminen med digitala scoutmöten. Vi hoppas förstås att vi längre fram på terminen ska kunna träffas utomhus men fram till dess hoppas vi att ni vill träffa oss digitalt via Zoom.

Vi kommer leka, sjunga, tävla, träffas i patrullerna, ha andakt tillsammans mm. Mellan varje scoutträff kommer ni få en liten uppgift att göra hemma. Uppgifterna kommer läggas ut på den här sidan.

Inom en dag eller två efter varje scoutmöte ifall du vill påminna dig själv eller missat vad uppgiften var.

Vi börjar terminen med en startkväll på tisdag den 26/1 kl. 18.30. Länken till kvällen har skickats till er av respektive ledare. Om du inte fått någon länk hör av dig till din patrulledare. Samma länk kommer användas varje tisdag.

Lite praktisk info:

• Du kan gå med i mötet från 18.20 varje gång.
  • Deltar du på mötet via en mobil eller surfplatta behöver du ladda ner appen zoom. Deltar du via en dator behöver du bara följa länken eller skriva in meeting ID och lösenord.
  • Ha gärna kameran igång så att vi får se varandra men stäng av ljudet när du inte har något att säga till alla.

Var redo!
    Scoutledarna

Framöver kommer vi köra digitala samlingar via zoom. Mellan varje scoutkväll kommer scouterna få en uppgift att göra hemma tills nästa träff. Ladda hem/visa uppdraget nedan:

Vilka är scouterna?

I över hundra år har scoutrörelsen gjort unga människor redo för livet. Scouting sträcker sig över alla geografiska, politiska och religiösa gränser och är öppen för alla. Vi kämpar för att alla barn ska känna sig välkomna och bli sedda hos oss. Vi är schyssta kompisar och behandlar oss själva och varandra med respekt. Hos oss finns ingen avbytarbänk!

Vad gör man?

Som scout gör man massa olika saker – allt från att lära sig att vara en bra kompis till att göra upp eld. I Scouterna är man ute i naturen och vandrar, paddlar kanot, går på spårning, lär sig bygga utan hammare och spik, man åker på hajk och sover i skogen, kanske i ett vindskydd som man byggt med sina kompisar. I Scouterna lär man sig också om andra länder, vad man kan göra för att förbättra miljön och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka. På somrarna åker scouter ofta på läger. Där bor man i tält och träffar scouter från andra ställen.

Patrullen

Som scout är man med i en patrull som är en liten grupp med scouter. I patrullen samarbetar man för att klara av utmaningar och klura lösningar på problem.

Medlemskap

För att få vara scout måste man vara med i en förening som är ansluten till en förening som är med i Scouterna. Och det är Equmenia Vrigstad genom Equmenia! Därför kan vi ha scouter.

För att läsa med om medlemsavgiften i Equmenia Vrigstad, klicka här.

När och var?

Vi träffas tisdagar kl 18.30 till 19.45 i Missionskyrkan, om inget annat står i programmet.

Sofia Fogelberg 0760-44 80 34

Våra Covid-åtgärder
Vi vill bedriva scouting på ett ansvarsfullt sätt. Med anledning av coronapandemin följer vi Folkhälsomyndighetens rekomendationer. Vi håller avstånd och håller god handhygien. Vi bedriver vår verksamhet utomhus i den mån det är möjligt och är i våra mindre patruller.

Åldersindelningar

Årskurs 2-3