Gudstjänster

Nästan varje söndag under året om möts vi till gudstjänst. Gudstjänsten är navet i församlingens liv och verksamhet. Där får vi tillsammans, över åldersgränserna, möta Gud genom bön, sång, predikan och i nattvarden. Här får vi hämta kraft för att leva och tjäna Gud såväl i vår vardag som i församlingens verksamhet. Nattvard firar vi i regel den första gudstjänsten var månad. Under terminerna hålls det söndagsskola för barnen i samband med gudstjänsterna.

Du kan lyssna på våra predikningar i efterhand här.

Nedan kan du läsa lite mer om hur en typisk gudstjänst hos oss funkar.

En gudstjänst innehåller vanligen musik och en predikan som utgår från en bibeltext. Vi lyssnar till Bibelns texter därför att vi tror att Gud genom dessa texter talar till oss på ett särskilt sätt.

Sång

Att sjunga tillsammans är ett sätt för troende människor att vända sig till Gud och uttrycka tillbedjan, tacksamhet och glädje över vem Gud är och vad han gjort för oss genom Jesus Kristus. Sångerna som hörs i en gudstjänst är av varierat slag. Hos oss hörs både traditionella psalmer och modernare sånger. Känn dig fri att sitta, stå eller till och med dansa. Det finns ingen mall som man måste passa in i för att få fira gudstjänst tillsammans med vår församling.

Bön & förbön

Närmare gudstjänstens slut ges vanligen möjlighet att söka förbön eller att tända ett ljus för någon som man tänker på eller en situation man själv befinner sig i. Det är ett konkret och uppskattat vis att vända sig till Gud på.

När du besöker en gudstjänst hos oss kommer du att välkomnas i dörren av våra mötesvärdar. Om du undrar över något så är dem bara glada att få vara till hjälp. Håll utkik efter ett par vänliga ansikten och en titelskylt så hittar du dem.

Barnen är oftast med en stund i början på gudstjänsten för att sen dra ner till söndagsskolan i källaren. Där de får uppleva Bibelns berättelser på ett roligt och pedagogiskt sätt.

Vi har ingen särskild klädkod vid våra samlingar. Du kommer se människor som bär kostym och slips likväl som jeans och t-shirt. Vi önskar att vara en församling dit vem som helst kan komma, oavsett kläder.

Gudstjänsten tar inte slut när sista bönen betts utan då fortsätter gemenskapen i Skeppet, vår serveringslokal, dit alla är välkomna på kaffe och kaka.